εξέλιξη του photobooth, photobooth

Η εξέλιξη του photobooth!

September 17th, 2018 Posted by Uncategorized No Comment yet

Αρκετοί πιστεύουν πως photobooths είναι αυτά τα μηχανήματα με τις κουρτίνες που συνήθως χρησιμοποιούνταν παλιότερα για να βγάζουμε επίσημες φωτογραφίες για έγγραφα. Η αλήθεια δεν απέχει πολύ από αυτή τη διατύπωση. Η εξέλιξη του photobooth τα έχει πλέον ανάξει σε έξυπνη λύση σε εκδηλώσεις και γάμους.

Η ιστορία των photo booths ξεκινά από το μακρινό 1880! Τότε, οι φωτογραφίες εκτυπώνονταν σε λεπτά φύλλα μετάλλου και χρειάζονταν περίπου 10 λεπτά για να εμφανιστούν. Σήμερα, οι φωτογραφίες εμφανίζονται απευθείας, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε μία συγκεκριμένη στιγμή ή/και εκδήλωση.

Στη σημερινή εποχή υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασής τους για κάθε είδους εκδήλωση όπως γάμους, party ακόμα και εταιρικές εκδηλώσεις.

Πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το photo booth για γάμους. Πολλά ζευγάρια έχουν εντοπίσει αυτό το νέο trend και ενοικιάζουν photobooth με στόχο να διασκεδάσουν οι ίδιοι και οι καλεσμένοι τους!

take_your_party_to_another_level_com

Η συμβολή τους στην τέχνη είναι αρκετά σημαντική και ξεπερνά τα όρια της φωτογραφίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Ameliè, την αδέξια νεαρή γαλλίδα που έψαχνε ξεχασμένες φωτογραφίες από photo booths και τελικά βρήκε τον έρωτα της ζωής της μέσα από μία φωτογραφία του;

Πιο συγκεκριμένα στην τέχνη του photobooth, το ίδιο το άτομο γίνεται τέχνη! Ο πιο γνωστός καλλιτέχνης που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτά τα μηχανήματα ήταν ο Andy Warhol. Πίστευε πως τα photobooths είναι μία μορφή μαζικής ψυχαγωγίας εφόσον το κόστος των φωτογραφιών από τα μηχανήματα αυτά ήταν αρκετά προσιτό. Παράλληλα, ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζονται οι φωτογραφίες, η μία πάνω από την άλλη θύμιζε στους καλλιτέχνες το κινηματογραφικό φιλμ. Έτσι, η κάθε διαφορετική πόζα αντιστοιχούσε και σε διαφορετικό ρόλο που μπορούσε κάποιος να υιοθετήσει και μπορούσε να αφηγηθεί με αυτόν τον τρόπο μία ιστορία.

photobooth_strip

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή οι άνθρωποι ενθουσιάζονται πολύ με τα photobooths. Με αυτά τα μηχανήματα μπορούν να εξωτερικεύσουν την τρέλα τους και να έχουν ως απόδειξη για αυτό μία φωτογραφία η οποία χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί! 

Τα σύγχρονα μηχανήματα έχουν γίνει μικρότερα, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται ένας θάλαμος και έχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες. Οι άνθρωποι μπορούν να σταθούν μπροστά από μία πράσινη οθόνη και μετά αυτόματα, πίσω τους μπορούν να προστεθούν ψηφιακά φωτογραφίες διάσημων ανθρώπων, εντυπωσιακά τοπία και ο,τι άλλο επιθυμούν. Ακόμα και κινούμενα gifs μπορούν να δημιουργηθούν! Οι φωτογραφίες που εκτυπώνονται είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος και η φαντασία μάλλον είναι φτωχή για να ονειρευτεί το μέλλον των photo booths και τι μπορούν να προσφέρουν.  

Η εξέλιξη του photobooth είναι μία ιστορία που διακατέχεται από ρομαντισμό και είναι μάλλον, αυτό που λείπει από την καθημερινότητά μας.

Δείτε εδώ τι δυνατότητες σας προσφέρει το MyPhotobooth!